De eerste namen voor Huntenpop 2019 zijn bekend

Beste Huntenpoppers en Huntenpopjes,

De eerste namen voor Huntenpop 2019 zijn bekend. En zoals je inmiddels van ons gewend bent, zal ook dit jaar de line-up voor elk wat wils bieden. Van rustige popliedjes tot keiharde hardrock en de nieuwste hiphoptracks, het is allemaal op Huntenpop te vinden.

Met LEVEL 42, ILSE DELANGE, KRAANTJE PAPPIE, NAVARONE, RONDÉ, SNOLLEBOLLEKES, ANDY FRASCO en DONNERWETTERstaat er nu al een zeer gevarieerd programma. De komende tijd zullen hier nog vele acts aan toegevoegd worden.

Drie jaar na de laatste cd van The Common Linnets en maar liefst zes jaar na haar laatste soloalbum Eye of the Hurricane, is ILSE DELANGEterug met een vrolijke, sprankelende popplaat – simpelweg Ilse DeLangegetiteld. De single ‘OK’ kondigde het al aan: weg zijn de akoestische gitaren, banjo’s en mandolines. Enter: beats, keyboards en zonnige koortjes. En een zangeres die ‘popelt als een gek’ om de podia weer eens te beklimmen.

Hoe dat allemaal zo, Ilse? Het is een goed moment om er eens bij stil te staan. Want het is een jubileumjaar. Precies twintig jaar geleden verscheen haar debuut World of Hurt. Voor ons een hele mooie reden om haar uit te nodigen voor de 30e editie van Huntenpop!

Een introductie van LEVEL 42 is voor vrijwel iedere 30-plusser zo goed als overbodig. Bijna iedereen kent wel één of meer van de vele tophits van deze Britse popiconen. ‘Lessons In Love’, ‘It’s Over’, ‘Running in the Family’, ‘Love Games’ en ‘To Be With You Again’, zijn slechts enkele liedjes uit het enorme hit-oeuvre van Level 42. De band gebruikt jazz, pop en funk om hun uit duizenden herkenbare sound neer te zetten en die klinkt anno 2019 nog uitermate lekker. Met voorop, hoe kan het ook anders, frontman en basvirtuoos Mark King, die nog steeds gezegend is met een ongeëvenaarde slaptechniek. We zijn er dan ook meer dan trots op dat het gelukt is om deze Britse band naar Huntenpop te halen.

Alex van der Zouwen (echte naam KRAANTJE PAPPIE) is in staat het weer te veranderen met de kracht van zijn geest. In zijn vrije tijd is hij een van de beste en meest succesvolle rappers die Nederland ooit voortbracht. Zijn laatste album DADDY behaalde binnen één week de gouden status en kent platina- en dubbel platina hitsals ‘Lil Craney’ en ‘Liefde In De Lucht’. Of het nou is op festivals als Lowlands, Rock Werchter en Pinkpop of tijdens de uitverkochte clubtours; met bijna 1000 optredens op zijn c.v. heeft Lil Craney een onschendbare live reputatie. Hoewel er weinig zaken in dit leven zeker zijn, wijst de geschiedenis ondubbelzinnig uit dat Kraantje Pappie elk feest –van festival tot bierschuur– glansrijk transformeert in een kolkende zee van drank, zweet en extase. Dat wordt één groot feest op zaterdag 3 augustus!

‘Feest!’ Eigenlijk hebben we aan dat woord genoeg om SNOLLEBOLLEKES te omschrijven. En dat bewees hij op Huntenpop dubbel en dwars (zie foto hierboven). Dat was dan ook de reden om hem voor deze 30e editie terug te vragen. Er is geen ontkomen aan de vrolijke feestmuziek en we gaan op zaterdag 3 augustus dan ook gegarandeerd van links naar rechts…

Indiepopband RONDÉ en Huntenpop liggen elkaar goed. Tijdens hun show twee jaar geleden ging het dak er af. Wat was dat een feest. En anno 2019 is de band alleen maar groter gegroeid. Zo kwam eind vorig jaar het tweede album uit, volgde met ‘Calling’ opnieuw een hitsingle en dat bracht de band rond frontvrouw Rikki Borgelt zelfs naar grote festivals als Lowlands en Mysteryland.  We kunnen dan ook niet wachten om ze opnieuw op Huntenpop aan het werk te zien.

Niemand kan dit jaar nog om NAVARONE heen. De veelzijdige Nijmeegs-Amsterdamse (hard) rockband brak dit jaar definitief bij het grote publiek door dankzij de deelname aan het populaire tv-programma The Voice. Maar de echte Huntenpoppers onder ons, kende de band natuurlijk al van hun vorige show op Huntenpop, toen nog als opener van de mainstage;) Rockers onder ons kunnen op zaterdag 3 augustus genieten van hun soulvolle seventiesrock gecombineerd met invloeden uit de grunge en alternative rock. Denk aan Led Zeppelin gecombineerd met Pearl Jam, Nirvana en Foo Fighters. Dat wil je niet missen!

Blues/jazzmuzikant ANDY FRASCO komt uit San Fernando Valley, het zuiden van California. Hij is beïnvloed door artiesten als Damien Rice, Sam Cooke, Professor Longhair, Van Morrison en Tom Waits. Feestbeest en singer-songwriter Andy Frasco noemt zelf zijn muziek: Party Blues with a touch of Barefoot Boogie. Zijn shows kunnen worden beschreven als entertainend, feel good en aanstekelijk. Kortom…een georganiseerde chaos! Dat is ook precies wat we gaan zien op Huntenpop van Andy en z’n band!

Ook het Achterhoekse DONNERWETTER is uiteraard geen onbekende. Sterker nog, zanger en gitarist Rocco Ostermann (o.a. Shaking Godspeed en Magic Fish) is zelfs de artiest met de meeste shows op Huntenpop, in de inmiddels 30 jarige historie van het festival. Samen met gitarist Wout Kemkens (oa frontman Shaking Godspeed), toetsenist Matthijs Stronks en drummer Ruben van Asselt
vormen hij de band die psychedelische roots maakt met het venijn van punk. Het Arnhems-Nijmeegs viertal laveert tussen dansbare filmmuziek, groovende oerdrift van garagebands en donkere romantische sferen. Bij Donnerwetter zit niet de dood, maar het leven de band op de hielen. Altijd op zoek naar de kick van de Donnerwetter Dopamine! Speciaal voor de 30e editie van Huntenpop brengt de band een strijkerskwartet mee van Het Gelders Orkest. Kom deze unieke show bewonderen op het DRU Park in Ulft.

TICKETS
Met de aankondiging van de eerste namen, zijn er ook tickets te koop. De Early Birds zijn al tijden uitverkocht maar reguliere tickets zijn er uiteraard nog wel.
Voor meer info, zie www.huntenpop.nl/tickets

 

NIEUWSBRIEF

MELD JE AAN EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET LAATSTE HUNTENPOP NIEUWS.