De eerste namen voor Huntenpop 2018 zijn bekend!

De eerste namen voor Huntenpop 2018 zijn bekend. En zoals je inmiddels van het festival mag verwachten kom je hoe dan ook aan je trekken. Of je nu van de rust van singer-songwriters of snoeiharde metal houdt. Met K’S CHOICE, DI-RECT, MY BABY, WENDE, TOPLOADER, THE CHARM THE FURY, WULF en JOOST staat er nu al een divers programma. En dan te bedenken dat er nog zo’n 40 topacts bij komen. Duidelijk. Dat mag je niet missen.
Sarah Bettens kwam in 2005 nog solo naar Huntenpop. Gelukkig kunnen we nu, na het immense succes van de band in de jaren ’90 nu ook genieten van de hele Belgische band. Nog steeds met broer Gert en Sarah als hart. Dit jaar bestaat K’S CHOICE 25 jaar. En na al die jaren kunnen ze er niet omheen:  ‘Not An Addict’en ‘Everything For Free’ móeten ze spelen. Iedereen van boven de 35 zingt mee. Misschien wel met zoon of dochter 😉

DI-RECT en Huntenpop is een goeie combinatie. Net als in 2006 en 2010 wordt het weer iets om naar uit te kijken. En wéér wordt het anders, want de Haagse rockers weten zichzelf steeds weer opnieuw uit te vinden. Op de laatste plaat doen strijkers en blazers een flinke duit in het zakje. Wie had dat kunnen denken toen we in 1999 voor het eerst kennismaakten met Di-Rect… Op Rolling with the Punches (2017) staan verdomd lekkere, swingende  disco dansnummers. Heerlijk soulful. Ze wonnen er niet voor niets een Edison mee. Dat wordt gaaf. En wij mogen erbij zijn. Zin in!

MY BABY wat doe je met ons? Dit Amsterdamse trio, geleid door Cato van Dyck, zet ook jou gegarandeerd in vuur en vlam. Onuitputtelijke energie: Dat is wat ze uitstralen met hun…, tja hoe plaats je dat eigenlijk in een hokje? Psychedelische gospel met rootsinvloeden, gecombineerd met funky ritmes, trance, dance, hypnotiserende beats en energie, vooral veel energie. Zoiets? Anyway… MY BABY is juist vanwege die energie een geniale festivalband.

Het broodnodige portie metal komt dit jaar onder andere van THE CHARM THE FURY.  Boos… Dat zijn Caroline, Mathijs, Rolf, Martijn en Lucas. Op de wereld die naar de klote gaat. En vooral op de lamlendigheid van ‘The Sick, Dumb And Happy’ (ook de naam van de nieuwste plaat) die weigeren hun ogen van die verdomde smartphone te houden en iets voor de wereld te betekenen. Ziek is het! Maar zoals ze zelf zeggen: dat levert wel materiaal om te schrijven op. En dat blijkt. Jezus… die laatste plaat. Snoeihard, bezielend, dynamisch… Hark die moshpit maar vast aan.

WULF. Daar kunnen we niet meer omheen dit jaar. Je kent hem van de hits ‘Mind Made Up’and ‘All Things Under The Sun’. Zo mooi dat hij naar Huntenpop komt…mét een Edison op zak ook nog eens, want die pikte hij op voor beste ‘Song’ (Mind Made Up).  De liedjes van de Hilversumse singer-songwriter hebben iets aanstekelijks. Lekker om naar te luisteren met een vrolijke vibe. 2018 wordt zeker zijn jaar.

Als je je hart opent voor WENDE, raakt ze je ziel. Of andersom. Haar muziek doet in ieder geval wat met je. Met haar meest recente project MENS (nu ook op plaat) vroeg ze schrijvers als Arnon Grunberg en Dimitri Verhulst wat het betekent om in deze tijd te leven en haalde daar inspiratie uit. Prachtige woorden gecombineerd met spannende electrobeats die leiden tot openhartige en breekbare liedjes die je raken.

Als je aan TOPLOADER denkt, denk je aan? Precies. ‘Dancing In The Moonlight’. Hun allergrootste hit. Maar als je nu denkt dat ze niks anders doen dan een beetje dansen als de maan schijnt, dan heb je het echt mis. Ook in 2017 brachten ze nog eennieuwe plaat uit: ‘Seeing Stars’. Dat wordt dus luisteren naar nieuw materiaal, maar zeker ook nog even een paar jaar terug in de tijd om te dansen. Alleen…de maanstand werkt niet mee. Sorry. 11 augustus is het nieuwe maan (en dan zie je hem niet). Die maan denken we er dan met z’n allen maar even bij.

Je kent hem misschien wel als EenhoornJoost.  Met zijn absurdistische, bizarre, grappige en soms indringende filmpjes wist hij enorm veel mensen te raken. En nu doet hij dat met zijn muziek. Eerst wat losse tracks, toen de EP Dakloos. Nu, met de Scandinavian Boy Mixtape (bijna 4 miljoen streams), is hij ook doorgebroken buiten de vele ‘niche subculturen’ waar hij al een graag geziene gast was. JOOST (20) is nu ook te zien in clubs en op festivals. Hij is er bij op zaterdag 11 augustus. Yes!

TICKETS
Met de aankondiging van de eerste namen, zijn er ook tickets te koop. De Early Birds zijn al tijden uitverkocht maar reguliere tickets zijn er uiteraard nog wel. Voor meer info, zie www.huntenpop.nl/tickets.

NIEUWSBRIEF

MELD JE AAN EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET LAATSTE HUNTENPOP NIEUWS.