ACHTERHOEKSE BAND COMPETITIE

Programma Achterhoekse Band Competitie 2015 bekend!

De 5e editie van de Achterhoekse Band Competitie zal plaatsvinden op zaterdag 13 juni.
De Achterhoekse Band Competitie is een gezamenlijk initiatief van de DRU Cultuurfabriek en Stichting Huntenpop Belangen en heeft als doelstelling om bands een kans te geven zich in de kijker te spelen. Het prijzenpakket voor dit jaar bestaat o.a. uit: twee podiumplekken op Huntenpop, studiotijd bij de Silvox Studios, 500 full color bedrukte cd’s met artwork beschikbaar gesteld door De CD Perserij en een professionele fotoshoot met Valentijn Tempels.

Tijdens de finale op zaterdagavond 13 juni zullen de volgende zeven acts aantreden:
PENELOPE, REMOVE BEFORE FLIGHT, JOLIAN, THE COOL TRICK, RAY BENZ, MARLOT, DE BOETNERS.

Ook dit jaar heeft het publiek een belangrijke rol. Iedere bezoeker zal bij de ingang een stembiljet ontvangen welke, na het zien van de laatste band, weer ingeleverd dient te worden. Naast een door de jury gekozen winnaar, zal het publiek zo mede bepalen welke band er op Huntenpop komt te staan.

Locatie: DRU Cultuurfabriek te Ulft. De entree is helemaal gratis!
Zaal open: 20.00 uur Aanvang: 20.30 uur.
Presentatie: Wim Koens

www.facebook.com/AchterhoekseBandCompetitie

Achterhoekse Band Competitie ook in 2015!

De Achterhoekse Band Competitie is een gezamenlijke initiatief van de Stichting Huntenpop Belangen en de DRU Cultuurfabriek en heeft als doelstelling om talentvolle bands een kans te geven om zichzelf in de kijker te spelen. Inmiddels is de ABC toe aan haar vijfde editie.

In 2015 zal ABC in een andere vorm plaatsvinden. De bands die geselecteerd worden voor ABC15, strijden namelijk direct om een plek op Huntenpop 2015 op zaterdag 13 juni in de Popzaal van de DRU Cultuurfabriek te Ulft

Talentvolle muzikanten/ bands met een aantoonbare link met Gelderland worden opgeroepen om zich in te schrijven.

Jury:
Nog niet bekend.

Totale prijzenpakket:
Het gehele prijzenpakket wordt momenteel nog samengesteld maar omvat in ieder geval een fotoshoot met Valentijn Tempels, en een podiumplek op Huntenpop 2015 (14 & 15 aug).

Inschrijven Achterhoekse Band Competitie 2015

Voorwaarden om in te schrijven:

  • Het kunnen verzorgen van een optreden van minimaal 25 minuten (eigen werk);
  • Enige podiumervaring;
  • Demomateriaal kunnen overleggen voor 1 april 2015. Liefst digitaal.

Men kan zich aanmelden tot 1 april 2015 door een e-mail te sturen naar abc@huntenpop.nl met daarin een biografie, bandfoto, contactgegevens en eventueel demo-materiaal of in ieder geval een link daar naartoe.

Na afloop van de inzendingstermijn zal een jury op kwaliteit en genre gaan selecteren waarna bepaald zal worden welke bands een uitnodiging zullen krijgen voor de Achterhoekse Band Competitie 2015 in de DRU Cultuurfabriek.

Popzaal

foto: Freek Miggelbrink