ACHTERHOEKSE BAND COMPETITIE

Achterhoekse Band Competitie ook in 2014!

Na succesvolle edities in 2011, 2012 en 2013 is de Achterhoekse Band Competitie inmiddels toe aan haar vierde editie. Dit gezamenlijke initiatief van de Stichting Huntenpop Belangen en de DRU Cultuurfabriek heeft als doelstelling om talentvolle bands een kans te geven om zichzelf in de kijker te spelen.

Genoemde partijen willen talentvolle muzikanten/ bands met een aantoonbare link met Gelderland oproepen zich in te schrijven. Op de vrijdagen 21 maart en 18 april 2014 zullen de twee voorrondes plaatsvinden om vervolgens op vrijdagavond 16 mei knallend af te sluiten met de finale.

Jury:
Vedran Mircetic (De Staat), Gijs Haccou (programmeur DRU Cultuurfabriek), Bert Messing (programmeur Huntenpop), Gijs Wilbrink (Tenement Kids).

Totale prijzenpakket:
Het prijzenpakket wordt momenteel nog samengesteld maar omvat o.a. twee plekken op de jubileumeditie van Huntenpop (22 & 23 aug 2014), een fotoshoot met Valentijn Tempels en studiotijd bij Silvox Studios.

fotografie: Freek Miggelbrink

Inschrijven Achterhoekse Band Competitie 2014

Voorwaarden om in te schrijven:

  • Het kunnen verzorgen van een optreden van minimaal 25 minuten (eigen werk);
  • Enige podiumervaring;
  • Demomateriaal kunnen overleggen voor 10 februari 2013. Liefst digitaal.

Men kan zich aanmelden tot 10 februari 2014 door een e-mail te sturen naar AchterhoekseBandCompetitie@huntenpop.nl met daarin een biografie, bandfoto, contactgegevens en eventueel demo-materiaal of in ieder geval een link daar naartoe.

Na afloop van de inzendingstermijn zal een jury op kwaliteit en genre gaan selecteren waarna bepaald zal worden welke bands een uitnodiging zullen krijgen voor de voorrondes van de Achterhoekse Band Competitie 2014 in de DRU Cultuurfabriek.

Popzaal DRU Cultuurfabriek